Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

DTP BAŞKAN’I TÜRK YİNE BOTAŞ KUYULARINI GÜNDEME GETİRDİ

 

28.3.2009 13:15:48

Seçim Çalışmaları İçin Mardin’e Gelen Ve Burada Düzenlenen Toplantılarda Çarpıcı Açıklamalarda Bulunan DTP Genel Başkan’ı Ahmet Türk, Yapılan Toplantıda Botaş Kuyularının Daha Önce Temizlendiği İddialarının Olduğunu Belirti. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Şırnak'ın Silopi İlçesindeki BOTAŞ Tesislerinde Bulunan Kuyularda Yapılan Kazı Çalışmalarından Önce, Kuyuların Temizlenmeye Çalışıldığı Yönünde Bazı İddialar Olduğunu Söyledi.

 

 

G.ŞIRNAKHABER- İHA - Seçim çalışmaları için Mardin'e gelen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan BOTAŞ tesislerindeki kuyularının daha önce temizlenmeye çalışıldığı iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Bu coğrafyada işlenen faili meçhul cinayetler ortaya çıkarılmadır. Kürtler özgürce yaşamak istediği için mahkum ve hedef haline geldi. Görevli olan herkes yargılanmalıdır. Kemiklerin güvence altında olduğuna dair de şüphelerimiz vardır.

 Türkiye'nin şeffaflaşması isteniyorsa açılan kuyularla ilişkisi olan çete örgütlenmesini ortaya çıkarmalıdırlar. Ergenekon halen bilinmeyen bur muamma. Ergenekon'a belli boyutta müdahale edildi" dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, 1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin kuyulara atıldığı iddialarıyla ilgili olarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir süre önce sonlandırılan kazı çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı. Faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkarılması konusunda kuyuların açılması gerektiğini dile getirdiklerini kaydeden Türk, "Aslında zaman içinde bazı ihbarlar da gelecek. Ancak Savcılığın bu kuyuları açıklamasından bir hafta sonra açmış olması orada bazı tartışmaları beraberinde getiriyor.

Keşke karar verilir verilmez bu kuyular açılmış olsaydı. İnanıyorum ki o zaman daha farklı bir sonuç çıkardı. 10 gün önce Savcılık bu kuyuları açacak derseniz, bu işi yapanlar veya bu çetenin devamı olanlar orayı temizleme yönünde bir çalışma içine girerler" şeklinde konuştu.
Ergenekon Soruşturması Belli Boyutta Yapılıyor : DTP Lideri Türk, Türkiye'nin çetelerden arındırılmasının önemine işaret ederek, Ergenekon zanlılarının ne kadar ceza alacaklarının çok da önemli olmadığını kaydetti. Türkiye'de binlerce faili meçhul cinayetin işlendiğini, Türk ve Kürtlerin bu yolla birbirine düşman hale getirilmeye çalışıldığını dile getiren Türk, "Bizim temennimiz bunların kirli çamlaşırlarının ortaya çıkarılmasıdır. Türk halkının da, Kürtlerin de çektiği acıların anlaşılmasıdır" diye konuştu.

Türk, bugün Türkiye'deki en büyük tehlikenin, Ergenekon'un sulandırılması girişimi olduğunu vurgulayarak, ''Ergenekon'u basit gösteren mantığa karşı çıkılması gerekir. Ergenekon ve asit kuyularının sorumlularının bulunması için hükümet derinliğine inmelidir. Bütün geçmiş araştırılsın itirafçıların açıkladığı bilgiler doğrultusunda Güneydoğu'da yeterince çalışma yapılacak olursa görülecektir ki ölüm tarlaları ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

 

 

 

        

Bu habere 0 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337949

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber